De gemeente Grobbendonk wil haar inwoners graag ‘Op den Troon’ zetten. Toon je talenten, de ‘Op Ten Troonprijs’ is er om het talent van al onze inwoners te activeren en naar buiten te brengen.

Als een oase, midden in het militair domein, ligt de ruïne van de voormalige priorij Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Troon. Het klooster werd gesticht op het Hof van Grobbendonk op 26 december 1414 door ridder Arnold Van Crayenhem  op de plaats die toen Hulsdonk heette, langs de oude weg van Grobbendonk naar Herentals.

Wat moet je doen om mee te kunnen dingen naar deze prijs? 

Ten Troon bestaat 600 jaar. Neem je fototoestel en maak er een originele, speciale of griezelige foto van. Zet een middeleeuws steekspel in scène, laat elfen of feeën rondwarrelen, laat je fantasie werken, ga buiten je comfortzone en verras ons!

Het formaat van je foto is minimum een A4, die je netjes ingekaderd afgeeft op de cultuurdienst (Boudewijnstraat 4, Grobbendonk), vergezeld van een gesloten envelop met je gegevens en de leeftijdscategorie waartoe je behoort. Er zijn 3 leeftijdscategorieën: lagere school tot 12 jaar, van 13 tot 18 jaar en van 19 jaar tot … . Er wordt telkens een 1ste, 2de en 3de prijs voorzien per categorie. De genomineerden uit de 1ste, 2de en 3de prijscategorie worden verwittigd. Je mag in groep of met je klas deelnemen, je moet je prijs dan wel delen of een mooi plaatsje geven in je klas of clublokaal.

De inzendingen worden beoordeeld door een heuse jury. Je inzending en deelnameformulier verwachten we ten laatste op 27 oktober 2014 op de cultuurdienst (Boudewijnstraat 4). Doe mee en wordt ‘getroond’ tot talentrijke Grobbendonkenaar!

Alle inzendingen worden tentoongesteld op 21 november 2014 in De Volle Vaart (Vaartkom 6) in Grobbendonk, waar ook de prijzen zullen uitgereikt worden. Alle deelnemers met hun familie en vrienden, worden daar verwacht.

Het volledige reglement en het inschrijvingsformulier kan je vinden via  www.grobbendonk.be (doorklikken naar Vrije Tijd - Cultuur – Prijs ‘Ten Troon’ 2014).